marți, 30 noiembrie 2010

Abilitatile motrice.

Aceste abilitati se refera la miscari musculare mai rafinate, necesare pentru a indeplini sarcini delicate. Acest lucru necesita mult exercitiu pentru lucruri minore precum ridicarea obiectelor mici, desfacerea sau imbinarea lor. Pentru a dezvolta aceste abilitati motrice fine, cei mici trebuie sa stapaneasca mai intai abilitatile motrice fundamentale (miscari ale muschilor mari), apoi lucreaza la dezvoltarea muschilor degetelor si experimenteaza diverse suprafete si texturi. Abilitatile motrice reprezinta baza dezvoltarii unor deprinderi ulterioare deosebit de utile, precum tinerea corecta a creionului, a pensulei, sau a tacamurilor.
O jucarie ce ajuta la dezvoltarea acestei abilitati ar fi:
http://edukid.ro/jucarii/joc-de-popice-soricei-goki/

Un comentariu:

  1. Pentru ca ai participat si la alt concurs Edukid, m-am gandit sa te anunt ca am lansat unul nou, gasesti mai multe detalii aici: http://edukid.ro/loc-de-joaca/concurs-spune-secretul-edukid
    Trebuie doar sa trimiti "secretul" concursului catre 5 parinti pe e-mail sau pe facebook si poti sa castigi, prin tragere la sort, jucarii educative in valoare de 300 de lei.

    Te asteptam sa participi si ti-am fi tare recunoscatori daca ai recomanda concursul pe blogul tau :)

    Multumim si sa aveti cu totii un 1 iunie fain!

    RăspundețiȘtergere