sâmbătă, 21 mai 2011

Filmul romanesc "Loverboy", prezentat la Cannes

Filmul romanesc "Loverboy", prezentat la Cannes
Filmul "Loverboy" al regizorului Cătălin Mitulescu a fost prezntat ieri la Cannes. Actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu alături de regizorul Cătălin Mitulescu, producătorii Daniel Mitulescu, Marcian Lazăr, Florentina Onea, co-scenarista Bianca Oana si regizorul secund Emil Slotea au pozat pe covorul rosu inainte de proiectia filmului. Productia este in competitie pentru distinctia "Un Certain Regard".

Filmul spune o poveste de dragoste neobişnuită, al cărui protagonist este Luca (George Piştereanu), un tânăr de 20 de ani din Hârşova care cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le plasează mai departe unei retele din Constanta. Pentru politistii de la trafic de persoane, această tehnică de racolare se numeşte metoda prin îndrăgostire, iar cei ce o practică sunt denumiţi loverboys.

Luca se plimbă cu scuterul prin câmpiile arse de soare, are grijă de bunicul său şi agată fete prin satele sărace de lângă Dunăre. Viata lui se schimbă în momentul în care se îndrăgosteşte de Veli (Ada Condeescu). Luca pare hotărât să renunţe la tot ceea ce făcea până acum pentru a rămâne cu ea. O plângere depusă împotriva lui de o fosta iubită şi presiunea din partea şefului îl forţează să facă o alegere: să renunţe sau nu la Veli.
Alături de George şi Ada joaca Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Coca Bloss, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu, doi actori tineri cu partituri importante, Adina Galupa şi Andrei Runcanu, dar şi multi alti actori neprofesionişti, printre care şi Alexandru Mititelu (Finu din Eu când vreau să fluier, fluier), într-o distributie de peste 30 de personaje.

Loverboy este o co-productie România - Suedia - Franta - Serbia. Scenariul filmului este semnat de Cătălin Mitulescu şi Bianca Oana, iar imaginea filmului de Marius Panduru (director de imagine şi pentru Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii şi Eu când vreau să fluier, fluier).

Vezi aici cele mai importante informatii si poze ale fiecarei zile a Festivalului de Film de la Cannes

Foto: Mediafax Foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu