miercuri, 16 martie 2011

4 exercitii fizice excelente pentru un bun confort digestiv


Te plingi deseori de neplaceri la nivel intestinal ? Ei bine, ai o multime de solutii la indemana. Printre cele mai eficiente, fara doar si poate, exercitiile fizice. Am selectat pentru tine 5 exercitii cu efecte imediate si garantate asupra sistemului digestiv.
4 exercitii fizice excelente pentru un bun confort digestiv
1. Respiratia Yoga
Daca ai probleme cu balonarea, durerile abdominale sau constipatia, o respiratie corecta, dupa regulile yoga, te poate ajuta mai mult decat iti inchipui. Asa ca stai cu picioarele incrucisate si respira adanc pe nas, dilatandu-ti abdomenul si nu toracele. Astfel, iti vei oxigena corect intregul corp si te vei bucura de o mai buna functionare a sistemului digestiv.

2. Exercitiile chinezesti

Exercitiile traditionale chinezesti imbunatatesc digestia rapid si usorIti recomandam un exercitiu pe care il poti face in fiecare dimineata, pe stomacul gol si care iti pregateste organele pentru digestie. Departeaza-ti picioarele pana in dreptul liniei umerilor si sprijina-ti mainile pe ele, plasandu-ti degetele inspre interior. Expira adanc pe gura pana ce plamanii tai sunt complet goliti si tine-ti respiratia timp de 5-10 secunde. Apoi respira normal de doua ori, dupa care repeta exercitiul, de cateva ori.

3. Mersul pe jos
Mersul pe jos practicat dupa masa este excelent pentru digestie. Prin faptul ca este un exercitiu cardio si iti imbunatateste ritmul cardiac, acesta are un efect benefic si asupra functionarii tractului intestinal, prin stimularea miscarilor intestinale.

4. Inotul
Inotul este unul din cele mai eficiente sporturi, datorita faptului ca iti solicita intreaga musculatura. Prin stretchingul si incordarea muschilor abdominali, intreg sistemul digestiv are de castigat.

sursa:perfecte.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu