duminică, 6 martie 2011

Tratamente ce iti lumineaza fata. La propriu!

Tratamente ce iti lumineaza fata. La propriu!

De cele mai multe ori obisnuim sa dam luminozitate tenului cu ajutorul machiajului, adica a iluminatoarelor aplicate inainte sau dupa fondul de ten. Acest lucru ne poate incarca machiajul si, in plus, efectul tine pana la demachiere. Pentru a avea insa un ten luminos in mod natural, trebuie sa apelam la cateva trucuri. Iata cateva dintre ele:

Milk & Honey
Laptele, mierea si albusul de ou sunt cunoscute pentru proprietatile lor benefice tenului. Folosite impreuna, insa, vor da tenului un aspect luminos si sanatos. Pe langa obtinerea unei straluciri naturale, mierea contribuie si la hidratarea tenului in timp ce acidul lactic ajuta la exfoliere.

Fructe
Mastile din fructe nu trebuie uitate atunci cand va doriti un ten "stralucitor". Astfel, cele mai indicate ar fi citricele, deoarece contin o cantitate mare de vitamina C, care confera luminozitate tenului si contribuie la stimularea regenerarii celulare in acelasi timp. Atentie insa daca tenul tau este sensibil sau cu probleme - acest tratament iti poate agrava problemele existente.

O alta masca poate fi preparata din dovleac, papaya si ananas. Combina parti egale din fiecare fruct apoi amesteca-le intr-un blender sau cu lingura pana obtii o pasta. Tratamentul poate fi folosit si in cazul acneei. Foloseste aceasta masca timp de trei zile si las-o sa actioneze 20 de minute.

Lemnul de santal
Pudra din lemn de santal este un ingredient folosit in multe produse cosmetice pentru proprietatile sale de adjuvant in cazul problemelor tenului, cum ar fi roseata, acneea sau in prevenirea aparitiei ridurilor. Pune intr-un vas pudra din lemn de santal, suc de lamaie, suc de castravete si suc de rosie (toate proaspat stoarse) si amesteca-le pana obtii o pasta. Aplica mixtura prin usoara masare a tenului. Las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute, apoi clateste-te cu apa calduta. Aplica apoi crema ta de fata obisnuita.

Desi tratamentele naturale diminueaza riscurile, trebuie sa tinem cont de faptul ca si acestea pot provoca, intr-o foarte mica masura, iritatii - atunci cand pielea prezinta o intoleranta particulara. Pentru a evita acest lucru este de preferat sa testezi produsul pe o portiune a pielii mai putin vizibila si sa vezi dupa cateva ore daca ai reactii adverse.

sursa:the one

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu