joi, 10 martie 2011

Dieta de detoxifiere – un supliciu inutil

Dieta de detoxifiere – un supliciu inutil



Dietele de detoxifiere sunt cel mai in voga subiect acest sezon, deoarece promit ceea ce toate femeile isi doresc la inceput de primavara: eliminarea toxinelor din organism, un ten mai curat si mai luminos, mai multa energie si, cel mai important, scaderea in greutate.

Curele de detoxifiere pot varia de la cele blande la cele extrem de severe. In timp ce majoritatea acestor regimuri alimentare incurajeaza consumul de fructe, legume, sucuri naturale si diferite ceaiuri si eliminarea din alimentatie a mancarurilor procesate, a cofeinei, a zaharului si a grasimilor, exista si unele ce recomanda consumul unui anumit aliment care se presupune ca ar avea o mare putere de curatare. De foarte multe ori insa sunt recomandate si diferite suplimente alimentare, pentru un efect mai puternic.

Efectele dezastruoase ale dietelor

Daca o dieta de detoxifiere reprezinta inceputul unui stil de viata bazat pe o alimentatie sanatoasa atunci beneficiile sunt numeroase. Insa in majoritatea cazurilor alimentatia sanatoasa se termina odata cu dieta.
Astfel, acest obicei de inceput de primavara se transforma intr-unul cu totul inutil.

Se pare ca, din punct de vedere medical, nu exista nicio dovada solida cum ca organismul nostru ar avea nevoie de ajutor pentru a elimina toxinele. Din moment ce corpul uman se detoxifica singur, constant, cu ajutorul plamanilor, rinichilor, ficatului si pielii, nu s-a demonstrat ca o dieta pe termen scurt ar imbunatati functiile naturale ale organismului. De asemenea, dietele de detoxifiere nu sunt vazute cu ochi buni din cauza ca interzic consumul anumitor tipuri de alimente in detrimentul altora.


Beauty: ritual de primavara

De exemplu, eliminarea lactatelor sau a grasimilor pot duce la deficit de anumiti nutrienti. In plus, din moment ce cele mai multe diete de detoxifiere sunt sarace in calorii, este foarte posibil sa apara efecte secundare cum ar fi durerile de cap sau lipsa energiei. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca kilogramele pierdute vor fi castigate la loc odata cu renuntarea la regim.

Slabirea pasiva, alternativa epuizarii. Afla cum poti slabi pasiv

Iar cum nu exista dovezi cum ca o dieta de detoxifiere ar fi necesara, "beneficiile" resimtite dupa un astfel de program sunt, conform specialistilor, efecte placebo.

sursa:the one

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu